magyar english
Cincér Hírlevél
Szakvezetési segédlet
Hiúz Ház – Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten
Kökörcsin Ház
Nemzeti Parki Termék védjegy

Közadatkereső
Földművelésügyi Minisztérium
Haszonbérleti pályázati felhívások

A 1338/2015 (V.27.) Kom. határozatban rögzített feladat végrehajtásához kijelölt kapcsolattartó adatai:

Bakos Dorottya,
birtokügyi referens
Tel.: + 36 1 391 4623
E-mail:
bakosd@dinpi.hu

Ismét járhatóak tanösvényeink a Budai-hegységben
2015.03.25.
A decemberi jégkár felszámolása után ismét látogathatóak tanösvényeink a Budai-hegységben. Válasszuk akár a Jági, a Nagy-Szénás vagy a Sisakvirág tanösvényt, érdemes vezetéssel, de akár egyénileg tanösvény füzettel is bejárni a területet!  »
Pályázati felhívás
2014.09.03.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet birtokügyi referens munkakör betöltésére. Részletek »
Nem járható tanösvények a Budai-hegységben
2014.12.05.
Az elmúlt pár napban leesett csapadékmennyiség, az ónos eső, illetve az ezzel együtt járó szél hatására több helyen jelentős károk keletkeztek a Budai-hegység erdőállományaiban is.  »
Átmenetileg nem látogatható a Jókai-kert
2014.12.02.
Balesetveszély miatt átmenetileg nem látogatható a svábhegyi Jókai-kert. A szitáló eső fokozatosan ráfagyott a fákra, bokrokra, fűszálakra és rövid idő alatt csillogó "gyémánt-parkká" változtatta a területet.  »
Pályázati felhívás
2014.09.22.
  Pályázati felhívás a Mátyás-hegyi-barlang egyes szakaszainak turisztikai célú használatára, hasznosítására.  »
Új ökoturisztikai honlap
2014.09.20.
Aktuális programjainkról ezentúl a www.dunaipoly.hu weboldalon értesülhet.  Részletek »
PROGRAMVÁLTOZÁS Jókai kora, Jókai bora
2014.09.02.
A rendezvény új időpontban, 2014. szeptember 26-án, pénteken kerül megrendezésre. Borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti est Berecz Andrással a svábhegyi Jókai-kertben. Az est az „Irodalom és természet” c. programsorozat része. Részletek »
Új haszonbérleti pályázati felhívások
2014.08.18.
  A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság új haszonbérleti pályázati felhívásokat tett közzé országos jelentőségű védett természeti területekre vonatkozóan.  »
Pályázati felhívás
2014.08.11.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet a "Kiemelt jelentőségű szárazgyepek védelme Közép-Magyarországon" című LIFE+ projekt brigádvezető munkakörének betöltésére.  »
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mese- és képregényíró pályázat a keleti sünről
2014.05.15.
  A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2014. A KELETI SÜN ÉVE alkalmából „Titokzatos sün-történetek” címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdet.  »
Június 16-22. Magyar Nemzeti Parkok Hete
2014.06.10.
Ezen a héten a Magyar Nemzeti parkok megkülönböztetett figyelmet kapnak. Megismerkedhetnek természetvédelmi tevékenységünkkel, különleges tájakon különleges programokon vehetnek részt. A gazdag kínálatban találhatunk csillagos égbolt túrát, különböző élőhelyek növény és állatvilágával ismerkedhetnek, de a Herman Ottó emlékévhez is több program kapcsolódik.   »
Június 13-15. Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóhétvége, Tata
2014.06.08.
Az immár hagyománnyá vált nyár eleji Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat a 15. Tatai Sokadalom elnevezésű népművészeti fesztivál keretében kerül megnyitásra.  »
Hétvégi programjaink
2014.06.10.
A hétvégén is többféle program közül válogathatnak látogatóink. Királyréten kaland és játék minden korosztálynak, de sok érdekeset tudhatnak meg a Páskom legelő gyógynövényeiről, a városainkban élő kisragadozókról is. A most kezdődő Magyar Nemzeti Parkok Hete, egyedülálló éjszakai túrával, a szentjánosbogár táncával, vár minden érdeklődőt.  »
Június 14. Gólya Road Show
2014.06.10.
Az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, az E-ON Zrt-vel, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve nyilvános gólyagyűrűzési akciót tart az alábbi településeken és időpontokban  »
Cincér tábor a Pál-völgyi-barlangnál
2014.06.07.
Élményre fel! Cincér táborunk idén is egy felejthetetlen kalanddal várja a gyerekeket a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében! Csúszó-mászó barlangtúra, kincskeresés, kézműves-foglalkozások, sziklafalmászás, kirándulások. Részletek »
Környezetvédelmi Világnap és Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub
2014.06.03.
A Budai Sas-hegyen megrendezésre kerülő Környezetvédelmi Világnapon a környezettudatosságé a főszerep. A látogatóknak játékos feladatok megoldásával lehetősége nyílik megismerkedni a hegy élővilágával. A nap végén a Sas-hegyi Látogatóközpontban az Alcsúti Arborétum történetéről tekinthető meg izgalmas előadás. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.06.02.
Megéri bakancsot húzni ezen a hétvégén is, hiszen számos garantált túra közül választhatnak az érdeklődők. Szombaton a Magas-Börzsönyt megmászva gyönyörködhetünk a panorámában, a Gerecsében a Piszincei kőfejtő kőzeteit, ősmaradványait lehet megtekinteni. A Sas-hegy hüllői elnevezésű túrán arra is választ kapunk, vajon miért haragos a haragos sikló.  Részletek »
Május 31. Dinnyési Madárkavalkád
2014.05.25.
A Herman Ottó Emlékév programja. Számos érdekes programmal várjuk az érdeklődőket: lesz Cincér Piac - Nemzeti Parki Termék védjegyes termelők vására. Délelőtt természetismereti előadások - bemutatkozik a székesfehérvári Vadmadárkórház - élő madarakkal; valamint többet megtudhatunk a hazai parlagi sas védelemről. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, természetismereti játékokkal és nyereményekkel várja a Cincér Játszóház. A Dinnyési-fertőn madármegfigyelés és madárgyűrűzés, a vízi élővilág bemutatása, a kísérletező kedvűek pedig vízvizsgálaton vehetnek részt. Túrák indulnak a Madárdal tanösvényen, a Pákozdi ingókövekhez és sétahajó szakvezetéssel a Velencei-tavon. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.28.
Ezen a hétvégén is tartalmas kikapcsolódást kínálunk az egész család számára. Szombaton a madárrajongók figyelmébe ajánljuk a Dinnyési Madárkavalád rendezvényünket, és ezen felül számos garantált túrával és kiállítással várjuk kedves vendégeinket.  Részletek »
Csillagséták nemzeti parkjainkban
2014.05.22.
Május 24-én, szombaton a nemzeti parkok közös csillagnéző éjszakáján két izgalmas programmal is várjuk látogatóinkat! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.22.
Ezen a hétvégén is számos különleges túrával várjuk látogatóinkat! Részletek »
Május 17. Ipolyvecei Kihajtási Ünnep
2014.05.15.
Megtekinthető a magyar szürke marhák kihajtása (időjárásfüggő) az ipolyvecei legelőre. A rendezvény során szeretnénk bemutatni ezt a védett magyar háziállatfajtát, továbbá átadásra kerül az Ipolyhíd túraútvonal, amely összeköti a határ két oldalán húzódó tanösvényeket. A rendezvény számos érdekes programot tartogat – lesz madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, lovaskocsizás, Cincér piac – Nemzeti Parki Termékek vására. Fellép a helyi néptáncegyüttes és citerazenekar.  »
Hétvégi túráink
2014.05.15.
Szeretettel várunk ezen a a hétvégén is mindenkit, aki egy kis tartalmas kikapcsolódásra vágyik a természetben! Ipolyvecei Kihajtási Ünnep egész napos családi rendezvényünk mellett most is számos garantált túrán vehetnek részt Igazgatóságunk területén. Részletek »
Május 10. Madarak és Fák Napja a Jókai-kertben
2014.05.09.
  A Herman Ottó Emlékév programja. Családi nap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közös szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közreműködésével. Egész nap játékos vetélkedő, természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.09.
  Színes programokkal várunk mindenkit különleges szakvezetéses programjainkkal. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is! Részletek »
Május 9-11. Madarak és Fák Napja rendezvényeink
2014.05.09.
Herman Ottó Emlékév. A Madarak és Fák Napja alkalmából egész hétvégén színes programok várnak kicsit és nagyot. Helyszíneink: Naszály, Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, Dejtár. Részletek »
Május 9-11. Idén is vár a TeSzedd akció!
2014.04.24.
Május 9-11. közötti önkéntes szemétgyűjtő akció keretében ismét több helyszínen várják a segíteni vágyó természetbarátokat.  »
Május 6. DINPI Klub: Fotózás és természetvédelem - Válogatás Buday Ádám természetfotóiból
2014.05.05.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub májusi előadása érdekes hazai és külföldi tájakra kalauzol el bennünket, miközben különleges növény- és állatfajokat ismerkedhetünk meg egy ismert természetfotós, Buday Ádám képein keresztül. Hogyan fotózzunk természetkárosítás nélkül? Többek között erre a kérdésre is keressük a választ természetismereti programunk keretében. Élménybeszámoló előadónk fotóstúráiról a Kiskunságtól Finnországig. Részletek »
Programok a hosszú hétvégére
2014.04.30.
Várjuk szeretettel vendégeinket különféle programjainkkal a hosszú hétvégére. Részletek »
Natura2000 fenntartási tervek
2014.04.30.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területére eső Natura2000 fenntartási tervek készítésére kiírt pályázat keretében készülő 36 db fenntartási terv közül 6 db, részben Komárom-Esztergom megyét érintő terület fenntartási tervének munkaközi állapota elérhető a honlapon. Részletek »
VadonleSÜNk! Az év emlőse a keleti sün
2014.03.03.
Először hirdeti meg az Év Emlőse rendezvénysorozatot a Vidékfejlesztési Minisztérium által működtetett VADONLESŐ Program. Célunk, hogy – egyeztetve a szakmai szervezetekkel – minden évben más és más őshonos emlősállatunkra hívjuk fel a figyelmet, és ezzel is segítsük a fajok megismerését, valamint hatékonyabb védelmét. Idén az év emlőse a keleti sün (Erinaceus roumanicus.) Részletek »
Legyél te is zuzmász!
2014.04.04.
Mi a munkamegosztás a zuzmóháztartásban? Miért a zuzmók a növényvilág számkivetettjei? Van-e illatuk? Mi az a zuzmótérkép? Részletek »
Április 27. Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben
2014.04.24.
A rendezvény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzata közös programja. Az immár hagyománnyá vált Föld Napi programunk idén is fergeteges programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében. A gyerekeket egész napos természetismereti vetélkedő várja garantált nyereményekkel. Emellett lesz még: helyi és Nemzeti Parki Termékesek vására, „zöld” civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, barlangi mentés bemutató, bögre szépségverseny, kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. A helyszínen 200 férőhelyes kerékpártárolót biztosítunk! Egész nap kedvezményes barlangtúrák a Pál-völgyi-barlangban! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.11.
Szombaton ismét változatos programlehetőségekkel várjuk a kimozdulni vágyókat. Fedezzük fel a Börzsönyben a megújult Királyréti tanösvényt és a Látogatóközpontot, vagy túrázzunk együtt a Magas-Börzsönyben. Az agostyáni Ökofalu és a dinnyési Madárdal tanösvény is kalandra csábít kicsit és nagyot.  »
Hétvégi programjaink
2014.04.24.
Várunk programjainkra minden lelkes kimozdulni vágyót ezen a hétvégén is! A Tájházak Napja alkalmából az Ócsai Tájház népviselet nappal készül, csalogat  kicsit és nagyot a régi és újragondolt hagyományok világába. Más tájak felé barangolva - teljes panorámában gyönyörködhetünk a strázsa-hegyi kilátóból, ritka növények után nyomozunk a Budaörsi Kopárokon, túrázunk a Mária-szakadékban, különleges madárdalos sétára indulhatunk a dinnyési Madárdal tanösvényen, másnap pedig vár minket egy izgalmas állatbemutató a budai Sas-hegyen! Részletek »
Április 19. Kökörcsinvirágzás a dejtári réten
2014.04.17.
Tartson velünk az ipoly-völgyi Páskom tanösvényre és környékére, ismerje meg a különleges fekete kökörcsineket természetes élőhelyükön! Részletek »
új Nemzeti Parki Termék védjegyes felhívások
2014.03.21.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi tejtermékeknek, illetve kézműves termékeknek (edények, tartályok és egyéb háztartási, illetve konyhai célokra használt tárgyak; valamint népi játékok, játékszerek), amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik. A pályázatok benyújtási határideje: 2014. április 14.  »
Kaláka Vasárnap – Mézes Húsvét
2014.04.18.
Szeretettel várunk kicsit és nagyot az Ócsai Tájház egész napos húsvéti programján! Birkanyírási bemutató, gyerekeknek kézműves foglalkozások, zenés játékok. Szelesné Kása Ilona tojásfestő népművész kiállításának megnyitója és mesterségbemutató. Fellép a Csévharaszti Néptánc Csoport. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.04.
Ezen a hétvégén együtt fürkészhetjük a budai Sas-hegyen honos hüllőfajaink titkait, felkapaszkodhatunk a Zuppa-tetőre, de részt vehetünk egy mesés túrán is a Börzsöny kapujában! Részletek »
Ifjú Kócsagőröket keres a Természetvédelmi Őrszolgálat
2014.04.04.
  Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, az idén 20 éves Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a tavaly 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben. A programban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a 10 Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésének köszönhetően 2013-ban a több száz jelentkezőből kiválasztott gyakornokok a nemzeti parkokban ismerkedhettek meg a természetvédelem titkaival. Részletek »
04.01. DINPI Klub – Városlakó denevérek
2014.04.01.
A hónap első keddje ismét egy újabb érdekes témával várja a természetvédelem iránt érdeklődőket. Áprlis 1-i Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub előadásunk középpontjában a városokban élő denevérek állnak.  A részvétel ingyenes! Részletek »
Március 31-ig kedvezményes Barlangolás
2014.02.26.
A március havában megrendezésre kerülő Barlangolás elnevezésű tematikus hónap keretében barlangjaink különleges ajánlatokkal várják a föld alatti világ iránt érdeklődőket. A Pál-völgyi- és a Szemlő-hegyi-barlangba egész hónapban 15%-os kedvezményt nyújtunk a belépőjegy árából, míg a kiemelt héten (március 10-16.) ugyanide 50%-os kedvezménnyel léphetnek be a látogatók, továbbá ezen a héten a Mátyás-hegyi-barlang kalandtúráin minden nap az elsőként jelentkező csoport (max. 20 főig) féláron vehet részt.  »
Hétvégi programjaink
2014.03.26.
Vegyen részt valamely hétvégi programunkon – elszánt, lelkes barangolni vágyóknak akár két program egy nap! Délelőtt Esztergom kertvárosban  néhány órára megnyitja kapuit a gyönyörű körpanorámát kínáló torony, este pedig csillagos égbolt túrát tehetünk a Vértesben csillagász szakember vezetésével.  »
Békamentés
2014.03.26.
A mentési időszak egész márciusban és április első felében is tartogat még tennivalót, várunk szeretettel minden tettrekész természetbarátot! Békamentés Farmoson, valamint Tardos, Tarján és Tata külterületén.  »
Búcsúzunk Simó Gáspár kollégánktól
2014.03.24.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Simó Gáspár kollégánk, Igazgatóságunk Vagyonkezelési Osztályának vezetője életének 51. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2014. március 27-én, csütörtökön 15 órakor az érdi temetőben (2030 Érd, Jolán köz 9.) lesz. Nyugodjék békében!  »
Hétvégi programjaink
2014.03.20.
Víz Világnapja alkalmából két programon vehetnek részt látogatóink; a Pilisi len Látogatóközpontunkban és a Jági-tónál érdekes feladatokon és játékokon keresztül tanulmányozhatják az ezerarcú vizet, míg Ócsán egy nehezebb gumicsizmás túrára indulhatnak a lápi ember nyomába. Szombat este csillagos égboltot szemlélhetünk a Gerecsei Tájvédelmi Körzetben. Vasárnap a Meteorológia Világnapját ünnepeljük a Sas-hegyen érdekes mérésekkel, műszerekkel mutatjuk be a Sas-hegy mikroklímáját. Szombaton újra megnyitja kapuit a vihar után az Alcsúti Arborétum, ahol tovább ünnepeljük a tavaszt. Békamentésre pedig továbbra is várjuk szeretettel a segítő kedvű állatbarátokat!    »
Szombatig szünetel az Alcsúti Arborétum nyitva tartása
2014.03.17.
A heves viharok miatt előreláthatólag szombaton (március 22.) nyitja meg újra kapuit az Alcsúti Arborétum. További információkért kérjük, keresse közvetlenül az arborétumot (+36 22 353 219). Megértésüket köszönjük! Részletek »
Pályázati felhívás
2014.03.12.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet mezőgazdasági ügyintéző (állattenyésztés) munkakör betöltésére.     A munkakör főbb feladatai:  »
Hétvégi programjaink
2014.03.12.
Várunk szeretettel mindenkit, aki a tavasz hívásának engedve szívesen kiszabadulna egy tartalmas program erejéig. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is! A budai Sas-hegy korán előbukkanó virágaival, a Börzsöny ölelő erdeivel, a Dinnyési-fertő változatos madárvilágával csábít minket túrázásra. Ahogy egész héten, úgy a hétvégén is Barlangolunk –  pénteken kedvezményesen léphetnek be barlangjainkba (bővebben itt >>), továbbá a kalandra vágyók egy különleges programon is részt vehetnek a Szemlő-hegyi-barlangban. A lelkes békamentőket pedig mostantól nem csak Farmoson, de Tardos, Tarján és Tata külterületén is várják szeretettel! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.03.06.
Hétvégi programjaink közt szemezgetve mindenki találhat kedvére valót! Ismerkedjünk meg egy fokozottan védett növénnyel a Turai legelőn, vagy sáfrányokkal a Tápió-vidéken, netán leselkedjünk kócsagok után a Dinnyési-fertőn – biztosan egy tartalmas élménnyel gazdagodunk. Új királyréti látogatóközpontunk és tanösvényünk ismét várja a kalandozni vágyókat a Börzsönyben, és ne feledjük, egész hónapban békamentés Farmoson, ahol várnak szeretettel minden segítő szándékú állatbarátot! Nőnapi tavaszköszöntő túránkon pedig a korán előbújó virágok látványa és madárdal fogadja a Jászkarajenői-halastó körül a kirándulókat. Részletek »

« Vissza     Előre »   

Facebook
Sas-hegyi Látogatóközpont
Alcsúti Arborétum
Ócsai Tájház
Pál-völgyi-barlang
Pilisi len Látogatóközpont
Szemlő-hegyi-barlang
Jókai-kert
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design