magyar english
Cincér Hírlevél
Szakvezetési segédlet
Hiúz Ház – Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten
Kökörcsin Ház
Nemzeti Parki Termék védjegy

Közadatkereső
Földművelésügyi Minisztérium
Haszonbérleti pályázati felhívások

A 1338/2015 (V.27.) Kom. határozatban rögzített feladat végrehajtásához kijelölt kapcsolattartó adatai:

Bakos Dorottya,
birtokügyi referens
Tel.: + 36 1 391 4623
E-mail:
bakosd@dinpi.hu

Hétvégi programjaink
2014.06.02.
Megéri bakancsot húzni ezen a hétvégén is, hiszen számos garantált túra közül választhatnak az érdeklődők. Szombaton a Magas-Börzsönyt megmászva gyönyörködhetünk a panorámában, a Gerecsében a Piszincei kőfejtő kőzeteit, ősmaradványait lehet megtekinteni. A Sas-hegy hüllői elnevezésű túrán arra is választ kapunk, vajon miért haragos a haragos sikló.  Részletek »
Május 31. Dinnyési Madárkavalkád
2014.05.25.
A Herman Ottó Emlékév programja. Számos érdekes programmal várjuk az érdeklődőket: lesz Cincér Piac - Nemzeti Parki Termék védjegyes termelők vására. Délelőtt természetismereti előadások - bemutatkozik a székesfehérvári Vadmadárkórház - élő madarakkal; valamint többet megtudhatunk a hazai parlagi sas védelemről. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, természetismereti játékokkal és nyereményekkel várja a Cincér Játszóház. A Dinnyési-fertőn madármegfigyelés és madárgyűrűzés, a vízi élővilág bemutatása, a kísérletező kedvűek pedig vízvizsgálaton vehetnek részt. Túrák indulnak a Madárdal tanösvényen, a Pákozdi ingókövekhez és sétahajó szakvezetéssel a Velencei-tavon. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.28.
Ezen a hétvégén is tartalmas kikapcsolódást kínálunk az egész család számára. Szombaton a madárrajongók figyelmébe ajánljuk a Dinnyési Madárkavalád rendezvényünket, és ezen felül számos garantált túrával és kiállítással várjuk kedves vendégeinket.  Részletek »
Csillagséták nemzeti parkjainkban
2014.05.22.
Május 24-én, szombaton a nemzeti parkok közös csillagnéző éjszakáján két izgalmas programmal is várjuk látogatóinkat! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.22.
Ezen a hétvégén is számos különleges túrával várjuk látogatóinkat! Részletek »
Május 17. Ipolyvecei Kihajtási Ünnep
2014.05.15.
Megtekinthető a magyar szürke marhák kihajtása (időjárásfüggő) az ipolyvecei legelőre. A rendezvény során szeretnénk bemutatni ezt a védett magyar háziállatfajtát, továbbá átadásra kerül az Ipolyhíd túraútvonal, amely összeköti a határ két oldalán húzódó tanösvényeket. A rendezvény számos érdekes programot tartogat – lesz madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, lovaskocsizás, Cincér piac – Nemzeti Parki Termékek vására. Fellép a helyi néptáncegyüttes és citerazenekar.  »
Hétvégi túráink
2014.05.15.
Szeretettel várunk ezen a a hétvégén is mindenkit, aki egy kis tartalmas kikapcsolódásra vágyik a természetben! Ipolyvecei Kihajtási Ünnep egész napos családi rendezvényünk mellett most is számos garantált túrán vehetnek részt Igazgatóságunk területén. Részletek »
Május 10. Madarak és Fák Napja a Jókai-kertben
2014.05.09.
  A Herman Ottó Emlékév programja. Családi nap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közös szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közreműködésével. Egész nap játékos vetélkedő, természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.09.
  Színes programokkal várunk mindenkit különleges szakvezetéses programjainkkal. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is! Részletek »
Május 9-11. Madarak és Fák Napja rendezvényeink
2014.05.09.
Herman Ottó Emlékév. A Madarak és Fák Napja alkalmából egész hétvégén színes programok várnak kicsit és nagyot. Helyszíneink: Naszály, Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, Dejtár. Részletek »
Május 9-11. Idén is vár a TeSzedd akció!
2014.04.24.
Május 9-11. közötti önkéntes szemétgyűjtő akció keretében ismét több helyszínen várják a segíteni vágyó természetbarátokat.  »
Május 6. DINPI Klub: Fotózás és természetvédelem - Válogatás Buday Ádám természetfotóiból
2014.05.05.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub májusi előadása érdekes hazai és külföldi tájakra kalauzol el bennünket, miközben különleges növény- és állatfajokat ismerkedhetünk meg egy ismert természetfotós, Buday Ádám képein keresztül. Hogyan fotózzunk természetkárosítás nélkül? Többek között erre a kérdésre is keressük a választ természetismereti programunk keretében. Élménybeszámoló előadónk fotóstúráiról a Kiskunságtól Finnországig. Részletek »
Programok a hosszú hétvégére
2014.04.30.
Várjuk szeretettel vendégeinket különféle programjainkkal a hosszú hétvégére. Részletek »
Natura2000 fenntartási tervek
2014.04.30.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területére eső Natura2000 fenntartási tervek készítésére kiírt pályázat keretében készülő 36 db fenntartási terv közül 6 db, részben Komárom-Esztergom megyét érintő terület fenntartási tervének munkaközi állapota elérhető a honlapon. Részletek »
VadonleSÜNk! Az év emlőse a keleti sün
2014.03.03.
Először hirdeti meg az Év Emlőse rendezvénysorozatot a Vidékfejlesztési Minisztérium által működtetett VADONLESŐ Program. Célunk, hogy – egyeztetve a szakmai szervezetekkel – minden évben más és más őshonos emlősállatunkra hívjuk fel a figyelmet, és ezzel is segítsük a fajok megismerését, valamint hatékonyabb védelmét. Idén az év emlőse a keleti sün (Erinaceus roumanicus.) Részletek »
Legyél te is zuzmász!
2014.04.04.
Mi a munkamegosztás a zuzmóháztartásban? Miért a zuzmók a növényvilág számkivetettjei? Van-e illatuk? Mi az a zuzmótérkép? Részletek »
Április 27. Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben
2014.04.24.
A rendezvény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzata közös programja. Az immár hagyománnyá vált Föld Napi programunk idén is fergeteges programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében. A gyerekeket egész napos természetismereti vetélkedő várja garantált nyereményekkel. Emellett lesz még: helyi és Nemzeti Parki Termékesek vására, „zöld” civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, barlangi mentés bemutató, bögre szépségverseny, kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. A helyszínen 200 férőhelyes kerékpártárolót biztosítunk! Egész nap kedvezményes barlangtúrák a Pál-völgyi-barlangban! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.11.
Szombaton ismét változatos programlehetőségekkel várjuk a kimozdulni vágyókat. Fedezzük fel a Börzsönyben a megújult Királyréti tanösvényt és a Látogatóközpontot, vagy túrázzunk együtt a Magas-Börzsönyben. Az agostyáni Ökofalu és a dinnyési Madárdal tanösvény is kalandra csábít kicsit és nagyot.  »
Hétvégi programjaink
2014.04.24.
Várunk programjainkra minden lelkes kimozdulni vágyót ezen a hétvégén is! A Tájházak Napja alkalmából az Ócsai Tájház népviselet nappal készül, csalogat  kicsit és nagyot a régi és újragondolt hagyományok világába. Más tájak felé barangolva - teljes panorámában gyönyörködhetünk a strázsa-hegyi kilátóból, ritka növények után nyomozunk a Budaörsi Kopárokon, túrázunk a Mária-szakadékban, különleges madárdalos sétára indulhatunk a dinnyési Madárdal tanösvényen, másnap pedig vár minket egy izgalmas állatbemutató a budai Sas-hegyen! Részletek »
Április 19. Kökörcsinvirágzás a dejtári réten
2014.04.17.
Tartson velünk az ipoly-völgyi Páskom tanösvényre és környékére, ismerje meg a különleges fekete kökörcsineket természetes élőhelyükön! Részletek »
új Nemzeti Parki Termék védjegyes felhívások
2014.03.21.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi tejtermékeknek, illetve kézműves termékeknek (edények, tartályok és egyéb háztartási, illetve konyhai célokra használt tárgyak; valamint népi játékok, játékszerek), amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik. A pályázatok benyújtási határideje: 2014. április 14.  »
Kaláka Vasárnap – Mézes Húsvét
2014.04.18.
Szeretettel várunk kicsit és nagyot az Ócsai Tájház egész napos húsvéti programján! Birkanyírási bemutató, gyerekeknek kézműves foglalkozások, zenés játékok. Szelesné Kása Ilona tojásfestő népművész kiállításának megnyitója és mesterségbemutató. Fellép a Csévharaszti Néptánc Csoport. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.04.
Ezen a hétvégén együtt fürkészhetjük a budai Sas-hegyen honos hüllőfajaink titkait, felkapaszkodhatunk a Zuppa-tetőre, de részt vehetünk egy mesés túrán is a Börzsöny kapujában! Részletek »
Ifjú Kócsagőröket keres a Természetvédelmi Őrszolgálat
2014.04.04.
  Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, az idén 20 éves Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a tavaly 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben. A programban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a 10 Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésének köszönhetően 2013-ban a több száz jelentkezőből kiválasztott gyakornokok a nemzeti parkokban ismerkedhettek meg a természetvédelem titkaival. Részletek »
04.01. DINPI Klub – Városlakó denevérek
2014.04.01.
A hónap első keddje ismét egy újabb érdekes témával várja a természetvédelem iránt érdeklődőket. Áprlis 1-i Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub előadásunk középpontjában a városokban élő denevérek állnak.  A részvétel ingyenes! Részletek »
Március 31-ig kedvezményes Barlangolás
2014.02.26.
A március havában megrendezésre kerülő Barlangolás elnevezésű tematikus hónap keretében barlangjaink különleges ajánlatokkal várják a föld alatti világ iránt érdeklődőket. A Pál-völgyi- és a Szemlő-hegyi-barlangba egész hónapban 15%-os kedvezményt nyújtunk a belépőjegy árából, míg a kiemelt héten (március 10-16.) ugyanide 50%-os kedvezménnyel léphetnek be a látogatók, továbbá ezen a héten a Mátyás-hegyi-barlang kalandtúráin minden nap az elsőként jelentkező csoport (max. 20 főig) féláron vehet részt.  »
Hétvégi programjaink
2014.03.26.
Vegyen részt valamely hétvégi programunkon – elszánt, lelkes barangolni vágyóknak akár két program egy nap! Délelőtt Esztergom kertvárosban  néhány órára megnyitja kapuit a gyönyörű körpanorámát kínáló torony, este pedig csillagos égbolt túrát tehetünk a Vértesben csillagász szakember vezetésével.  »
Békamentés
2014.03.26.
A mentési időszak egész márciusban és április első felében is tartogat még tennivalót, várunk szeretettel minden tettrekész természetbarátot! Békamentés Farmoson, valamint Tardos, Tarján és Tata külterületén.  »
Búcsúzunk Simó Gáspár kollégánktól
2014.03.24.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Simó Gáspár kollégánk, Igazgatóságunk Vagyonkezelési Osztályának vezetője életének 51. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2014. március 27-én, csütörtökön 15 órakor az érdi temetőben (2030 Érd, Jolán köz 9.) lesz. Nyugodjék békében!  »
Hétvégi programjaink
2014.03.20.
Víz Világnapja alkalmából két programon vehetnek részt látogatóink; a Pilisi len Látogatóközpontunkban és a Jági-tónál érdekes feladatokon és játékokon keresztül tanulmányozhatják az ezerarcú vizet, míg Ócsán egy nehezebb gumicsizmás túrára indulhatnak a lápi ember nyomába. Szombat este csillagos égboltot szemlélhetünk a Gerecsei Tájvédelmi Körzetben. Vasárnap a Meteorológia Világnapját ünnepeljük a Sas-hegyen érdekes mérésekkel, műszerekkel mutatjuk be a Sas-hegy mikroklímáját. Szombaton újra megnyitja kapuit a vihar után az Alcsúti Arborétum, ahol tovább ünnepeljük a tavaszt. Békamentésre pedig továbbra is várjuk szeretettel a segítő kedvű állatbarátokat!    »
Szombatig szünetel az Alcsúti Arborétum nyitva tartása
2014.03.17.
A heves viharok miatt előreláthatólag szombaton (március 22.) nyitja meg újra kapuit az Alcsúti Arborétum. További információkért kérjük, keresse közvetlenül az arborétumot (+36 22 353 219). Megértésüket köszönjük! Részletek »
Pályázati felhívás
2014.03.12.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet mezőgazdasági ügyintéző (állattenyésztés) munkakör betöltésére.     A munkakör főbb feladatai:  »
Hétvégi programjaink
2014.03.12.
Várunk szeretettel mindenkit, aki a tavasz hívásának engedve szívesen kiszabadulna egy tartalmas program erejéig. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is! A budai Sas-hegy korán előbukkanó virágaival, a Börzsöny ölelő erdeivel, a Dinnyési-fertő változatos madárvilágával csábít minket túrázásra. Ahogy egész héten, úgy a hétvégén is Barlangolunk –  pénteken kedvezményesen léphetnek be barlangjainkba (bővebben itt >>), továbbá a kalandra vágyók egy különleges programon is részt vehetnek a Szemlő-hegyi-barlangban. A lelkes békamentőket pedig mostantól nem csak Farmoson, de Tardos, Tarján és Tata külterületén is várják szeretettel! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.03.06.
Hétvégi programjaink közt szemezgetve mindenki találhat kedvére valót! Ismerkedjünk meg egy fokozottan védett növénnyel a Turai legelőn, vagy sáfrányokkal a Tápió-vidéken, netán leselkedjünk kócsagok után a Dinnyési-fertőn – biztosan egy tartalmas élménnyel gazdagodunk. Új királyréti látogatóközpontunk és tanösvényünk ismét várja a kalandozni vágyókat a Börzsönyben, és ne feledjük, egész hónapban békamentés Farmoson, ahol várnak szeretettel minden segítő szándékú állatbarátot! Nőnapi tavaszköszöntő túránkon pedig a korán előbújó virágok látványa és madárdal fogadja a Jászkarajenői-halastó körül a kirándulókat. Részletek »
Március 4. Duna-Ipoly Nemzeti Park KLUB
2014.03.02.
Következő DINPI Klub előadásunk témája egy Izraelt átszelő, embert próbáló gyalogtúra, a Shvil Israel. 2013 elején előadónk, Verő György bejárta teljes hosszában azt a túrát, amelynek egy része David Grossman „A világ végére” c. regényének is helyszínéül szolgált. Izrael legmagasabb hegységétől, a galileai fás legelőkön át, és a Negev-sivatagon keresztül egészen a Vörös-tengerig kanyarog Izrael "kék-túrája".  »
Hétvégi programjaink – sas-hegyi és ipolyszögi garantált túrák, farmosi békamentés
2014.02.26.
Március első hétvégéjén ismét számos programmal várjuk a szabad levegőn feltöltődni vágyó természetbarátokat! Farmoson segíthetünk a békamentés kezdeti lépéseiben, ismerkedhetünk az ipolyszögi Égerláppal, vagy kiszabadulva a városi nyüzsgésből kirándulhatunk egyet a budai Sas-hegyen a fű között kémlelve a tavasz első hírnökeit. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is!  »
Ócsa, Sas-hegy – új év, új élmények
2014.02.26.
A hétvégén ismét megnyitja kapuit az Ócsai Tájház és a budai Sas-hegyi Látogatóközpont. Idén is várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, kikapcsolódni vágyó kirándulót, családot, iskolás csoportot bemutatóhelyeinken!  »
Átadtuk a Királyréti Látogatóközpontot és Tanösvényt
2014.02.03.
A Duna – Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Királyréti Erdei Iskolája 2014. január 29-től új funkcióval bővült. Egy határon átnyúló együttműködési program (HUSK) keretében kiépült a Látogatóközponti feladatot ellátó fogadótér, kiállítás, és egy tanösvény.  Részletek »
Sasles és madárgyűrűzés a Madárdal tanösvényen
2014.02.18.
Február 22. szombati programunkon a ragadozómadár etető helyen sast, ölyvet, rétihéját, és hollót figyelhetünk meg. Kis szerencsével a nagy őrgébicset is megfogjuk a madáretetőnél. Részletek »
Pályázati felhívás
2014.02.12.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: 1. "Kiemelt jelentőségű szárazgyepek védelme Közép-Magyarországon" című LIFE+ projekt pályázati természetvédelmi ügyintéző 2. Bioregio Carpathians SEE projekt pályázati természetvédelmi ügyintéző 3. Natura 2000 szakreferens 4. Natura 2000 fenntartási terv pályázati ügyintéző  »
Európai Év Fája szavazás
2014.02.13.
Az Európai Év Fája versenyben február 28-ig lehet szavazni a közel 300 éves gödöllői vackorra, mely 2013-ban megnyerte a hazai Év Fája versenyt. Szavazzon Ön is, legyen a gödöllői vén vackorfa az Európai Év Fája! Kérjük, látogasson el a www.treeoftheyear.org oldalra és szavazzon Ön is, hogy a magyar fa nyerhessen!  »
Február 8. túrák – élmények
2014.02.12.
Az elmúlt hétvégén kikapcsolódásra, friss levegőre vágyó természetbarátok részt vehettek madárgyűrűzésen Pilisszentivánon a Jági-tónál, a Nemzeti Park területén újonnan létesült királyréti kiállítást és tanösvényt is felfedezhették, valamint ízelítőt kaphattak a Dinnyési-fertő madárvilágából szakembereink segítségével. Részletek »
Búcsúzunk Nagy Antal kollégánktól
2014.02.10.
81. életévében elhunyt Nagy Antal kollégánk. Temetése 2014. február 21-én 12 órai kezdettel lesz a nagykovácsi temetőben. Tóni bácsi már évek óta nyugdíjas volt, mégis rendszeresen járt segíteni nekünk, különösen a madárgyűrűzéseknél, madármegfigyeléseknél, téli madáretetéseknél.  »
Hóvirágok mezején
2014.02.07.
Tegyen egy sétát, és figyelje meg a hóvirágok változatos és gazdag világát! Február 10. és március 15. között az Alcsúti Arborétum minden nap látogatható. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.02.07.
Február 8-án, szombaton is szeretettel várunk programjainkon minden természetbarátot. A madarak iránt érdeklődők részt vehetnek madármegfigyelésen és -gyűrűzésen, a kirándulni vágyók, miután felfedezték a nemrégiben átadott Börzsöny lakói kiállítást, szakvezetéssel bejárhatják a Királyréti tanösvényt is. Ezen a hétvégén is érdemes velünk tartani!  »
DINPI Klub – Herman Ottó, a pókász
2014.01.28.
Február 4. keddi programunk a Herman Ottó Emlékévhez kapcsolódó nyitó esemény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnál. Herman Ottó idejében még szőlőültetvények ölelték körül a hegyet, de az ökológiai folyosók már akkor is megszakadtak a Budai-hegység erdőivel. Nagy természettudósunk (néprajzkutatónk, polihisztorunk) mégis érdemesnek találta, hogy tudományos kutatómunkájához felkeresse a Sas-hegyet. Az addig végzett tudományos munkásságára felfigyelve, a Természettudományi Társaságtól megkapta első hivatalos megbízását Magyarország pókfaunájának feltérképezésére, amely azóta is alapműnek számít – neves pókászok, előbb Balogh János, majd előadónk, Szinetár Csaba is, Herman Ottó szellemében folytatja kutatásait.  »
Vadlúdles a tatai Öreg-tavon
2014.01.28.
Február 1-i programunkon megismerkedhetünk az Öreg-tó nemzetközi jelentőségű területével és természeti értékeivel. Reggel 7 órától a madarak reggeli kirepülésében délután 15 órától pedig a behúzásban gyönyörködhetünk. Időjárás-függő program – a program előtt 1-2 nappal érdemes a túra vezetőjénél telefonon érdeklődni!  »
Királyréti Látogatóközpont és Tanösvény
2014.01.24.
Királyrét a Börzsöny egyik legfogalmasabb kirándulóhelyévé vált. A vendégek tartalmas kikapcsolódása érdekében egy határon átnyúló együttműködés keretében fejlesztéseket valósítottunk meg: A parkoló környékén megújult információs táblák segítik a tájékozódást és a programtervezést.  A Királyréti Erdei Iskola eddig főként diák csoportokat fogadott, most azonban látogatóközponttá is alakult: az előcsarnokban információs pont létesült, digitális túraútvonal tervezővel és ajándékbolttal. A földszinti nagy teremben interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a Börzsöny lakóival.  A Látogatóközpont mellett induló Királyrét tanösvény a környék változatos élőhelyeire vezeti el a kirándulókat. Részletek »
Téli nyomkeresés a szikesen
2014.01.21.
Január 25-i havas túránkon  elsősorban a különböző vadnyomokkal ismerkedhetünk. Hó hiányában minden más nyom (toll, szőr, köpet, stb.) vezet minket a különféle állatok nyomán. Nagy hó esetén nehezebb túrára készüljünk.  »
Madárgyűrűzés és madáretetés Dinnyésen
2014.01.08.
Január 11-én, szombaton egészen közeli ismeretséget köthetünk a madáretető vendégeivel. Ezen a napon madáretetési módszertani bemutató is várja a madárbarátokat a Dinnyési-fertőn! Ha nincs nagy hó, akkor könnyű sétára számíthatunk a Dinnyési-fertő partjára, ahol kis szerencsével rókát és réti sast is láthatunk.   »

« Vissza     Előre »   

Facebook
Sas-hegyi Látogatóközpont
Alcsúti Arborétum
Ócsai Tájház
Pál-völgyi-barlang
Pilisi len Látogatóközpont
Szemlő-hegyi-barlang
Jókai-kert
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design