magyar english
Cincér Hírlevél
Szakvezetési segédlet
Hiúz Ház – Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten
Kökörcsin Ház
Nemzeti Parki Termék védjegy

Közadatkereső
Földművelésügyi Minisztérium
Haszonbérleti pályázati felhívások

A 1338/2015 (V.27.) Kom. határozatban rögzített feladat végrehajtásához kijelölt kapcsolattartó adatai:

Bakos Dorottya,
birtokügyi referens
Tel.: + 36 1 391 4623
E-mail:
bakosd@dinpi.hu

Május 17. Ipolyvecei Kihajtási Ünnep
2014.05.15.
Megtekinthető a magyar szürke marhák kihajtása (időjárásfüggő) az ipolyvecei legelőre. A rendezvény során szeretnénk bemutatni ezt a védett magyar háziállatfajtát, továbbá átadásra kerül az Ipolyhíd túraútvonal, amely összeköti a határ két oldalán húzódó tanösvényeket. A rendezvény számos érdekes programot tartogat – lesz madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, lovaskocsizás, Cincér piac – Nemzeti Parki Termékek vására. Fellép a helyi néptáncegyüttes és citerazenekar.  »
Hétvégi túráink
2014.05.15.
Szeretettel várunk ezen a a hétvégén is mindenkit, aki egy kis tartalmas kikapcsolódásra vágyik a természetben! Ipolyvecei Kihajtási Ünnep egész napos családi rendezvényünk mellett most is számos garantált túrán vehetnek részt Igazgatóságunk területén. Részletek »
Május 10. Madarak és Fák Napja a Jókai-kertben
2014.05.09.
  A Herman Ottó Emlékév programja. Családi nap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közös szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közreműködésével. Egész nap játékos vetélkedő, természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.05.09.
  Színes programokkal várunk mindenkit különleges szakvezetéses programjainkkal. Tartsanak velünk ezen a hétvégén is! Részletek »
Május 9-11. Madarak és Fák Napja rendezvényeink
2014.05.09.
Herman Ottó Emlékév. A Madarak és Fák Napja alkalmából egész hétvégén színes programok várnak kicsit és nagyot. Helyszíneink: Naszály, Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, Dejtár. Részletek »
Május 9-11. Idén is vár a TeSzedd akció!
2014.04.24.
Május 9-11. közötti önkéntes szemétgyűjtő akció keretében ismét több helyszínen várják a segíteni vágyó természetbarátokat.  »
Május 6. DINPI Klub: Fotózás és természetvédelem - Válogatás Buday Ádám természetfotóiból
2014.05.05.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub májusi előadása érdekes hazai és külföldi tájakra kalauzol el bennünket, miközben különleges növény- és állatfajokat ismerkedhetünk meg egy ismert természetfotós, Buday Ádám képein keresztül. Hogyan fotózzunk természetkárosítás nélkül? Többek között erre a kérdésre is keressük a választ természetismereti programunk keretében. Élménybeszámoló előadónk fotóstúráiról a Kiskunságtól Finnországig. Részletek »
Programok a hosszú hétvégére
2014.04.30.
Várjuk szeretettel vendégeinket különféle programjainkkal a hosszú hétvégére. Részletek »
Natura2000 fenntartási tervek
2014.04.30.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területére eső Natura2000 fenntartási tervek készítésére kiírt pályázat keretében készülő 36 db fenntartási terv közül 6 db, részben Komárom-Esztergom megyét érintő terület fenntartási tervének munkaközi állapota elérhető a honlapon. Részletek »
VadonleSÜNk! Az év emlőse a keleti sün
2014.03.03.
Először hirdeti meg az Év Emlőse rendezvénysorozatot a Vidékfejlesztési Minisztérium által működtetett VADONLESŐ Program. Célunk, hogy – egyeztetve a szakmai szervezetekkel – minden évben más és más őshonos emlősállatunkra hívjuk fel a figyelmet, és ezzel is segítsük a fajok megismerését, valamint hatékonyabb védelmét. Idén az év emlőse a keleti sün (Erinaceus roumanicus.) Részletek »
Legyél te is zuzmász!
2014.04.04.
Mi a munkamegosztás a zuzmóháztartásban? Miért a zuzmók a növényvilág számkivetettjei? Van-e illatuk? Mi az a zuzmótérkép? Részletek »
Április 27. Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben
2014.04.24.
A rendezvény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzata közös programja. Az immár hagyománnyá vált Föld Napi programunk idén is fergeteges programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében. A gyerekeket egész napos természetismereti vetélkedő várja garantált nyereményekkel. Emellett lesz még: helyi és Nemzeti Parki Termékesek vására, „zöld” civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, barlangi mentés bemutató, bögre szépségverseny, kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. A helyszínen 200 férőhelyes kerékpártárolót biztosítunk! Egész nap kedvezményes barlangtúrák a Pál-völgyi-barlangban! Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.11.
Szombaton ismét változatos programlehetőségekkel várjuk a kimozdulni vágyókat. Fedezzük fel a Börzsönyben a megújult Királyréti tanösvényt és a Látogatóközpontot, vagy túrázzunk együtt a Magas-Börzsönyben. Az agostyáni Ökofalu és a dinnyési Madárdal tanösvény is kalandra csábít kicsit és nagyot.  »
Hétvégi programjaink
2014.04.24.
Várunk programjainkra minden lelkes kimozdulni vágyót ezen a hétvégén is! A Tájházak Napja alkalmából az Ócsai Tájház népviselet nappal készül, csalogat  kicsit és nagyot a régi és újragondolt hagyományok világába. Más tájak felé barangolva - teljes panorámában gyönyörködhetünk a strázsa-hegyi kilátóból, ritka növények után nyomozunk a Budaörsi Kopárokon, túrázunk a Mária-szakadékban, különleges madárdalos sétára indulhatunk a dinnyési Madárdal tanösvényen, másnap pedig vár minket egy izgalmas állatbemutató a budai Sas-hegyen! Részletek »
Április 19. Kökörcsinvirágzás a dejtári réten
2014.04.17.
Tartson velünk az ipoly-völgyi Páskom tanösvényre és környékére, ismerje meg a különleges fekete kökörcsineket természetes élőhelyükön! Részletek »
új Nemzeti Parki Termék védjegyes felhívások
2014.03.21.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi tejtermékeknek, illetve kézműves termékeknek (edények, tartályok és egyéb háztartási, illetve konyhai célokra használt tárgyak; valamint népi játékok, játékszerek), amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik. A pályázatok benyújtási határideje: 2014. április 14.  »
Kaláka Vasárnap – Mézes Húsvét
2014.04.18.
Szeretettel várunk kicsit és nagyot az Ócsai Tájház egész napos húsvéti programján! Birkanyírási bemutató, gyerekeknek kézműves foglalkozások, zenés játékok. Szelesné Kása Ilona tojásfestő népművész kiállításának megnyitója és mesterségbemutató. Fellép a Csévharaszti Néptánc Csoport. Részletek »
Hétvégi programjaink
2014.04.04.
Ezen a hétvégén együtt fürkészhetjük a budai Sas-hegyen honos hüllőfajaink titkait, felkapaszkodhatunk a Zuppa-tetőre, de részt vehetünk egy mesés túrán is a Börzsöny kapujában! Részletek »
Ifjú Kócsagőröket keres a Természetvédelmi Őrszolgálat
2014.04.04.
  Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, az idén 20 éves Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a tavaly 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben. A programban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a 10 Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésének köszönhetően 2013-ban a több száz jelentkezőből kiválasztott gyakornokok a nemzeti parkokban ismerkedhettek meg a természetvédelem titkaival. Részletek »
04.01. DINPI Klub – Városlakó denevérek
2014.04.01.
A hónap első keddje ismét egy újabb érdekes témával várja a természetvédelem iránt érdeklődőket. Áprlis 1-i Duna-Ipoly Nemzeti Park Klub előadásunk középpontjában a városokban élő denevérek állnak.  A részvétel ingyenes! Részletek »

« Vissza     Előre »   

Facebook
Sas-hegyi Látogatóközpont
Alcsúti Arborétum
Ócsai Tájház
Pál-völgyi-barlang
Pilisi len Látogatóközpont
Szemlő-hegyi-barlang
Jókai-kert
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design